ew

IJSALUT Centre Salut Integral

Ronda Monestir Nº 90 Banyoles

972 57 35 33    [email protected]

LA FASCITIS PLANTAR EXERCICIS REHABILITACIÓ (Podologia ijsalut Banyoles)

LA FASCITIS PLANTAR #PODOLOGIA

QUE ÉS LA FASCITIS PLANTAR?

La fàscia plantar és un múscul tendinós que recorre la planta del peu des de els metatarsos fins el taló. La inflamació de la fàscia degut a l'exercici prolongat i repetitiu és una fascitis plantar.

 

COM ES POT CURAR?

La fascitis requereix la ajuda d'un fisio que ens farà estiraments de la fàscia. Entre els exercicis també és habitual passar una pilota de tennis per la planta, o encara millor amb un objecte que tingui relleu com una ampolla d’aigua congelada, complementat amb massatges manuals a la planta del peu fins que es va estovant. També acostuma a funcionar bé l'aplicació local de gel, que és un excel·lent antiinflamatori.

 

També convé fer estiraments dels bessons i solis, ja que aquests músculs si estan tensos afegeixen tensió a la planta del peu. De fet, es el conjunt de planta del peu + bessons/soli el que s'ha de treballar, ja que és tot plegat un sistema que treballa conjuntament i que va a parar al taló.

exercicic

La cosa es complica quan la inflamació de la fàscia crea una calcificació, el famós i temut espoló del calcani, però cal tenir clar que l'espoló és la conseqüència, no la causa.

Un altre exercici seria agafar un boligraf amb els dits del peu

 

 

 

ABDON TARRATS

Diplomat amb Podologia

Col. 1494

ImprimirCorreo electrónico