ew

IJSALUT Centre Salut Integral

Ronda Monestir Nº 90 Banyoles

972 57 35 33    [email protected]

TRACTAMENTS

 

TRACTAMENT I REHABILITACIÓ DE LESIONS ESPORTIVES I LABORALS

Un esquinç, una contractura, una ruptura muscular, etc. tots hi estem exposats tan bon punt fem un esport i/o treballem exposats a riscos associats com la postura forçada, moviments repetitius i manipulació manual de cargues.

Seguir unes bones pautes per evitar-ho és molt important, però en el cas de patir-ho és clau recuperar aquella lesió el màxim possible, de la forma adequada i amb el temps pertinent per tal d’evitar reincidències futures.

QUIROMASSATGE RELAXANT

A partir d'aquest massatge, lent i profund, s'aconsegueix un efecte sobre el sistema muscular i nerviós. La musculatura es va distenent i adquirint major flexibilitat, els efectes sedants no seran només a nivell físic, sinó que també arribaran al nivell psíquic, millorant l'ansietat i els estats d'estrès.

MASSOTERÀPIA DESCONTRACTURANT

L'organisme es troba diàriament envoltat de tensions i agressions que provoquen sobre els teixits, òrgans, músculs i nervis, contractures que poden desencadenar en un procés àlgic. A més, el cansament o l'esforç intens i la manca d'exercici físic fa que el sistema muscular es congestioni.

Amb el massatge, distenem, relaxem, donem calor a les zones afectades, disminuïm el dolor, eliminem fatiga i descongestionem evitant la laxitud muscular. En definitiva, millorarem l'estat i evitarem que aquest procés vagi a més, fent notar al pacient una sensació de benestar i vitalitat.

REHABILITACIÓ PRE-POST QUIRÚRGICA

Una intervenció quirúrgica requereix una bona preparació prèvia per reforçar la musculatura relacionada, reeducar funcions errònies, minimitzar seqüeles, etc.

La rehabilitació posterior a la intervenció quirúrgica recupera el to muscular perdut, el balanç articular pre-intervenció, reeduca la marxa i tracta les cicatrius, entre d’altres. Tot això per garantir l’adaptació del cos i portar-lo al mateix nivell previ a la intervenció.

REEDUCACIÓ POSTURAL

A nivell postural poden haver-hi petites descompensacions que comporten un mal funcionalment global de la postura. Aquestes descompensacions a la llarga poden desencadenar dolors: si es prolonguen molt en el temps poden arribar a ser la causa de les lesions més importants.

Corregir això el més aviat possible és curar-se en salut.

GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA

Les abdominals no només tenen la funció estètica de “ventre pla” o “tauleta de xocolata”, tenen una funció molt important, que és estabilitzar tota la zona lumbar.

Davant d’unes abdominals flàccides, la columna lumbar ha de fer molta més força per sostenir-se i a la llarga això pot ser causa de dolors i altres lesions com artrosis, lumbàlgies, hernies discals etc.

Per treballar les abdominals profundes que són les encarregades d’aquesta funció, tenim les abdominals hipopressives.

TÈCNIQUES

Les  tècniques utilitzades s’orienten segons el tractament, tal com la teràpia manual, per treballar els teixits; la massoteràpia, per descontracturar i/o inhibir la musculatura; la cinesiteràpia activa i passiva, per treballar estiraments, exercicis actius, mobilitzacions passives; i l’electroteràpia antiàlgica, com el TENS, parafina, magnetoterapia .

ImprimirCorreo electrónico